Team Lamberink Nieuwbouwmakelaars

Kloosterakker - Assen

Lamberink Nieuwbouwmakelaars verzorgt de verkoop van diverse projecten binnen het nieuwe uitbreidingsgebied Kloosterakker. Het gaat om woningen van ontwikkelaars in diverse uitvoeringen. Kloosterakker is een deelgebied van nieuwbouwwijk Kloosterveen.

Kloosterveen is een moderne en veelzijdige wijk met allerlei voorzieningen zoals diverse basisscholen, huisartsenpraktijk, sportverenigingen en een gezellig winkelcentrum. De wijk wordt omringd door diverse natuurgebieden en licht gunstig tov diverse uitvalswegen richting Groningen, Zwolle en Emmen. Daarnaast ben je binnen 10 minuten fietsen in het gezellige centrum van Assen, de hoofdstad van Drenthe met al haar voorzieningen.

Woningtypes en architectuur

De woningen variëren van vrijstaand tot twee-onder-een kap woningen en rijwoningen. Er komen kavels beschikbaar voor zowel projectmatige woningbouw als voor particuliere uitgifte. De inrichting van Kloosterakker krijgt als thema 'akkers'. De akkers lopen van oost naar west en worden met steensoorten in verschillende kleuren bebouwd, ook er graan, mais, kool en aardappels zijn omgebouwd. Kloosterakker wordt een ruim opgezette, groene buurt, met veel aandacht voor duurzaamheid. Zowel op het gebied van energie, klimaat, water, biodiversiteit als mobiliteit.

De projecten zullen worden gefaseerd in verkoop. Kijk voor meer informatie op de website Nieuw Wonen Drenthe en de website van de Gemeente Assen.

 
Content

Duurzaam

De woningen in Kloosterakker worden duurzaam gebouwd. Vanaf 1 januari 2021 moeten de vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Deze nieuwe bouwregels stellen eisen aan de maximale energiebehoefte, het fossiele energiegebruik en aan de opwek van vernieuwde energie van gebouwen. Dit houdt in dat er rekening moet worden gehouden met een goede installatie van duurzame energie.

Actueel aanbod in Kloosterakker

Op 16 november j.l. zijn er diverse woningen van Roosdom Tijhuis in verkoop gegaan. Op dit moment zijn er nog enkele bouwnummers beschikbaar. Bezoek hier de projectpagina op Nieuw Wonen Drenthe voor meer informatie en de actuele beschikbaarheid.

Wil je op de hoogte worden gehouden? 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan deze pagina) dan houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen van de ontwikkelingen in Kloosterakker.

Vragen?
Heb je vragen over dit project neem dan contact op met één van onze nieuwbouwspecialisten. Bel 0592-338415 of mail naar nieuwbouw@lamberink.nl

Header