Team Lamberink Nieuwbouwmakelaars

Kloosterakker - Assen

Lamberink Nieuwbouwmakelaars verzorgt de verkoop van diverse projecten binnen het nieuwe uitbreidingsgebied Kloosterakker. Het gaat om woningen van ontwikkelaars in diverse uitvoeringen. Kloosterakker is een deelgebied van nieuwbouwwijk Kloosterveen.

Kloosterveen is een moderne en veelzijdige wijk met allerlei voorzieningen zoals diverse basisscholen, huisartsenpraktijk, sportverenigingen en een gezellig winkelcentrum. De wijk wordt omringd door diverse natuurgebieden en licht gunstig tov diverse uitvalswegen richting Groningen, Zwolle en Emmen. Daarnaast ben je binnen 10 minuten fietsen in het gezellige centrum van Assen, de hoofdstad van Drenthe met al haar voorzieningen.

Woningtypes en architectuur

De woningen variëren van vrijstaand tot twee-onder-een kap woningen en rijwoningen. Er komen kavels beschikbaar voor zowel projectmatige woningbouw als voor particuliere uitgifte. De inrichting van Kloosterakker krijgt als thema 'akkers'. De akkers lopen van oost naar west en worden met steensoorten in verschillende kleuren bebouwd, ook er graan, mais, kool en aardappels zijn omgebouwd. Kloosterakker wordt een ruim opgezette, groene buurt, met veel aandacht voor duurzaamheid. Zowel op het gebied van energie, klimaat, water, biodiversiteit als mobiliteit.

De projecten zullen worden gefaseerd in verkoop. Kijk voor meer informatie op de website Nieuw Wonen Drenthe en de website van de Gemeente Assen.

Duurzaam en niet

De woningen in Kloosterakker worden duurzaam gemaakt. Vanaf 1 januari 2021 moeten de vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Deze nieuwe bouwregels stellen eisen aan de maximale energiebehoefte, het fossiele energiegebruik en aan de opwek van vernieuwde energie van gebouwen. Dit houdt in dat er rekening moet worden gehouden met een goede installatie van duurzame energie.

Actueel aanbod in Kloosterakker

 30 Maart 2022 start verkoop : BOUWKAVELS - FASE 2
De gemeente Assen biedt vrije kavels voor de bouw van vrijstaande woningen (45 kavels) en twee-onder-één-kapwoningen (16 kavels) aan in plan Kloosterakker te Assen, de volgende fase van nieuwbouwwijk Kloosterveen aan de westrand van de stad. Deze kavels zijn de tweede fase particuliere kavels.

Op 29 maart a.s. organiseert de gemeente Assen een inloopbijeenkomst voor de verkoop van particuliere kavels. Deze bijeenkomst vindt plaats in het MFA Kloosterveste in Assen. Hiervoor is aanmelden niet nodig, jij kunt hiervoor zonder afspraak binnen lopen.

Vanaf 30 maart a.s. wordt de inschrijving geopend van de tweede fase van deze bouwkavels. Als jij je vóór 11 april 23.59 uur inschrijft, dan krijgt jij hiervoor een uitnodiging met lotnummer en link van de livestream toegestuurd. Vervolgens vindt er op woensdag 20 april a.s. de toewijzing middels een bijeenkomst plaats. Op volgorde van loting, kunnen inschrijvers een kavel kiezen.

PROJECTMATIGE BOUW - FASE 2
Op dit moment zijn er verschillende projecten in voorbereiding. Lamberink Nieuwbouwmakelaars start naar verwachting deze zomer/najaar met de verkoop van de tweede fase projectmatige bouw.

Wil je op de hoogte worden gehouden? 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan deze pagina) dan houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen van de ontwikkelingen in Kloosterakker.

Vragen?
Heb je vragen over dit project neem dan contact op met één van onze nieuwbouwspecialisten.
Bel 0592-338415 of mail naar nieuwbouw@lamberink.nl

Header